E-læringsmoduler til Folkeskolen

I dag var jeg inviteret til 2. omgang i udviklingsprocessen af Undervisningsministeriet og UNI-Cs elæringsmoduler til kompetenceudvikling af lærerne i folkeskolen.
UNI-C har siden workshoppen i sept. 2009 (se tidligere indlæg), arbejdet med de ideer og forslag de fik der. De har forsøgt at konkretisere deres tanker, men er langt fra færdige. følg med her: http://e-laeringsmoduler.emu.dk/

For mit vedkommende var det vigtigt, at materialet til modulerne er differentieret. Lærerene i folkeskolen er meget forskellige i deres opfattelse og brug it i undervisningen og modulerne bør derfor kunne ramme på alle niveauer. Man kunne forestille sig at modulerne er progressive og niveaudelte. Startende med små konkrete aktiviteter og eksempler som de forsigtige lærere kan starte med og  samtidig med mulighed for at de mere erfarende kan overspringe disse småopgaver og gå til noget mere teoretisk, teknisk og didaktisk udfordrende.

Samtidig skal modulerne hjælpe lærerene med intergreringen af de nye it-temaer (som UVM stadig ikke har publiseret). Her kan man måske få sig et lille indblik.

Det er det vigtig at fagdidaktikken kommer i fokus og at materialetmodulerne kan inspirere lærerne til at tænke it ind i deres undervisning. Der skal i sidste ende gerne være tale om, at modulerne har bidraget til at lærerene i folkeskolen indtænker medier og it som en naturlig del af deres undervisning og at værktøjer og web 2.0 teknologier kan være løftestang for den faglige facilitering.
Disse overvejelser og flere gode råd og bud arbejder UNI-C nu videre med. Det bliver spændende at følge.
I juni er rådgivningsgruppen igen inviteret til at besøge UNI-C.
/Roland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s