Mobiltelefonen som lydoptager

Ofte er skolerne begrænsede af ikke at have et stort udbud af teknologi på grund af økonomi, manglende kompetencer eller manglende tid hos lærerne til at fordybe sig i dem.
En skole har således ikke økonomi til at forsyne en hel klasse med diktafoner eller andre former for mp3optagere. Derfor er det mest oplagte sted at finde lydoptagere i elevernes mobiltelefoner. De fleste elever får meget tidligt en mobiltelefon og vi oplever på vores 2.årgang, at der i gennemsnit er  2-3 elever hver klasse, der ikke har en mobil. De har dog mulighed for at indgå i en gruppe der har en mobiltelefon og er derfor med stadig med i processen.

I de fleste mobiler er der en lydoptager indbygget, der optager i et udmærket kvalitet.  På den måde har vi løst optageproblematikken, gratis.
Når man optager på mobilen skal lydfilerne efterfølgende overføres til computeren. Hertil kan man nemt og billigt bruge bluetooth

Bluetooth er en integreret del i de fleste nyere computere og man kan til ældre modeller købe USB-enheder, de såkaldte Bluetooth USB Dongles:


Disse små enheder fås i alle prisklasser  (fra 80 kr.) og kræver blot et frit USBstik i computeren og en installation.
Ved at bruge Bluetooth slipper man for kabler og at skulle  installere drivere til hver af elevernes telefoner.

Eleverne kende ofte blutoothfunktionen på deres telefon og har ingen problemer med at tænde, overføre eller finde andre bluetoothenheder.
Noget man bør være opmærksom på er, at man første gang man opretter forbindelse mellem telefon og computer skal angive en kode. Lad denne kode altid være ” 1 “. På den måde undgår man at mobilen ikke kan indtaste koden. Problemet for mobiltelefonen er at der ofte er flere bogstaver på én knap, man at kodetyderen registrerer hvert tryk som en indtastning. Et ” C ” vil derfor blive ” A A A “.

Når forbindelsen er oprettet kan eleven give tilladelse til at computeren automatisk må få adgang til telefonen. På den måde undgår man adgangskoden fremover.

Med bluetooth er optagelser (både lyd og video) med mobilen i undervisningen  nemt tilgængeligt. Det kræver lidt tid i opstarten, men den tid er godt givet ud. I sidste ende sparer man både ressourcer og masser af tid.

/Roland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s