Så er alle elever på Grouply

I dag (fredag) kom den store dag for de fleste af eleverne i 3.klasse. Vi skulle i fællesskab have alle i klassen oprettet på Grouply som brugere med en profil og have dem ind i vores gruppe…Da vi stadig venter på vores at vores netbooks skal blive klar, foregik seancen i et af skolens it-lokaler, hvor der var mulighed for at vi alle kunne følges step-by-step gennem processen.

Jeg havde på forhånd sendt en invitation til deres SkoleKom-adresse

(en First-Class-konto alle elever i folkeskolen automatisk har) , hvorfra de blev ført direkte til oprettelses siden.

5 elever var allerede oprettet og havde aktiveret deres profil. De var således naturligt at de assisterede deres kammerater i oprettelsen.
Oprettelsen gik over al forventning… Det tog ca. 60 minutter at få alle eleverne oprettet og i gang med at udforske platformen…

Elevernes opgave inden for tidsrammen på de 60 min. var:

1. Oprette en profil og melde sig ind i gruppen
2. Oploade et passende profilfoto
3. Blive venner med deres klassekmmerater og mig.

Selv om deres UI (user interface) faktisk er på engelsk havde største delen af elverne ingen problemer med at navigere rundt. De navigerede intuitivt og ud fra et begrænset men præcist ordforråd. Ord som upload, profile, confirm, ignore, browse, add, join group virkede ikke hæmmende på deres navigering, selv om der ikke var tilknyttet ikoner eller anden grafisk understøttelse.

Jeg var også (igen) ret imponeret over deres evne til lynhurtigt at problemløse… Når eleverne bliver venner med hinanden burde de kunne se det i en oversigt med thumbnails, men mange oplevede at selv om flere havde sendt dem en anmodning, så kunne de ikke se dem. Grunden var at man skulle godkende venskabsanmodningerne via et lille hyperlink “confirm pending friendrequest”… på den måde blev eleverne dirigeret ind på en godkendelses-side. Her kunne de godkende venneanmodningerne og derefter se deres venner i oversigten.Der gik kun ganske få minutter før problemet og løsningen var almen kendt hos eleverne blandt eleverne uden min indblanding.

Som afslutning på seancen bad jeg eleverne om at gå ind på Grouply i løbet af weekenden for på egen hånd udforske platformen. Dog uden at skrive eller på anden vis at kommunikere i vores forum. På den måde kan eleverne stille og roligt blive mere fortrolige med navigeringen.

/roland

One thought on “Så er alle elever på Grouply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s