Et par udfordringer i Grouply

I løbet af den sidste uge, har 3. klasse og jeg stille og roligt arbejdet os ind på designet i Grouply. Eleverne har både frit og med min vejledning afprøvet forskellige funktioner i gruppen og i deres egen profil.  Undervejs er vi også stødt på forskellige udfordringer som vi har måttet forholde os til.

Sikkerhed på nettet.

Det største issue har været omkring sikkerheden af eleverne, når de er på nettet. Nogle elever er blandt andet blevet kontaktet af andre Grouply-medlemmer, der har tilbudt dem venskaber mm. Det er selvfølgelig ikke hensigten at eleverne skal komme i kontakt med fremmede, når de arbejder i Grouply og vi fandt heldigvis ud af, at man kan gøre sin profil usynlig for andre end dem man er venner med eller i gruppe med. På den måde fik vi løst en vigtig problematik, der kunne have betydet at vi ikke kunne fortsætte i Grouply. Det gav også anledning til en lang snak med eleverne om, at man som barn/ung ikke bare må udlevere kontaktoplysninger til fremmede på internettet, heller ikke selv om de virker ærlige og venlige.

Email-notification

En anden udfordring vi måtte løse var at Grouply er meget flittig til at give e-mail-notifications, hver gang der sker noget i gruppen. Dette resulterede i at der i løbet af en uge kom over 60 mails i elevernes mailbox… Dette var heldigvis også nemt at slippe af med…

Google-reklamer

Den sidste udfordring i denne uge var en snak om reklamer på nettet. Da vi som udgangspunkt kører med gratisudgaven af Grouply er der i venstre side en søjle med Google-reklamer.

Et par af eleverne var allerede blevet fristet af en reklame med “Gratis spil”. Det gav anledning til en snak om, at man som forbruger på nettet skulle tænke en ekstra gang før man giver sin email-adresse til et firma der lover guld og grønne skove… Vi fik slået fast med store bogstaver: “INTET ER GRATIS PÅ NETTET”.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s