Computerspil, virtuelle 3D verdener og undervisningsportaler

Alle lærere burde spille computerspil i mindst 150 timer!

I denne uge havde jeg fornøjelsen af at undervise mine studerende med fokus på computerspillets potentialer i grundskolen og hvordan vituelle onlineverdener som Second Life og WoW kan bruges i undervisningen.

I den forbindelse var holdet in-World (i Second Life) hvor vi skulle mødes med min gode ven og kollega Mariis Mills.
Mariis fortalte om hendes oplevelser og erfaringer i SL og hvilke muligheder og barrierer hun så i anvendelsen af SL til undervisningen. Især fokuserede Mariis på avatarfænomenet og det fleksible, virtuelle undervisningsrum hvor omgivelser og læringsobjekter ved ganske få klik kan fremkaldes og omskabes.

Mariis møder de kommende skolebibliotekarer in-world

Omkring avatarfænomenet var Mariis bl.a. inde på hvordan avatarens udseende (hos underviseren) kan have effekt på den lærendes tilgang. Fx: hvordan de studerende ville have det med at blive undervist af en kat, en kasse med to ben eller en pandabjørn. Ligeledes viste Mariis hvordan man hurtigt og nemt kan ændre sin avatar fra at være i “Undervisermode” til mere “privatpersonmode”.

Mariis mødte holdet på hendes holodeck et fleksibelt rum der ved et enkelt klik kan ændre omkringliggende miljø. Fra beskidt havne-gyde til konferencelokale med rene linjer og stilfuld indretning.

Med få klik frembringer Mariis et konferencelokale m. fremviser

Herefter tog Mariis os med på en lille guided tur til Danish Visions, hvor vi fik et lille kig på nogle af det tiltag der er gjort der, for at få undervisningen ind i SL.

Afslutningsvis besvarede Mariis holdets spørgsmål, der som ofte tog udgangspunkt i det faktum at det er tids- og ressourcekrævende at komme igang med SL.

De studerende virkede derudover positive overfor brugen af SL. De kunne se potentialer, men også barriere der gør det svært at komme igang her og nu.

Lige som computerspillets langsomme men fortsatte udbredelse i undervisningen, er jeg overbevist om at de virtuelle verdener kommer mere og mere ind i undervisningen. Vi væbne os med tålmodighed indtil da.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s